Направи си сам снежинка за Коледа

Коледна украса за настроение

 

Здравейте, отново!

Остават само 30 дни до Коледа. Няма да се повтарям колко много обичам този празник и това време от годината. Отдавна не намирам време да пиша тук, но днес не мога да не споделя с вас едно предложение. Какво ще кажете да си направите сами коледна украса – голяма и много атрактивна, докато се забавлявате, пиете мляко с какао и слушате коледни песни?

Добре звучи, нали? Викайте децата на помощ и да започваме!

Голяма коледна снежинка от закачалки

Необходимо ви е:

16 бр. еднакви закачалки  – аз избрах прозрачен цвят, но може и бял

Пакетче свински опашки – не е нужно да са много дълги

Силиконов пистолет и пълнители

Украса по ваш избор и вкус – аз използвах коледни топки(различни размери и цветове), гирлянд, кутийка малки бели звездички, панделки

Коледна снежинка от закачалки

Как да направите коледна снежинка

  1. Започнете като две по две обръщате закачалките с правата им страна една към друга. Прихващате със свинските опашки. Така ще се получат общо осем прихванати закачалки, наподобяващи формата на ромб.

2. Поставете четири от ромбовете под формата на кръст (получаваме 4 върха).

.

3. Другите четири ромба ги слагате върху първите, но под друг ъгъл, така че да се образуват общо осем върха. Прихващате ги със свински опашки едно към друго във всички страни. Трябва да се получи стабилна конструкция, която можете да вдигнете и да закачите лесно без да се разпада.

4. Започвате украсяването. Това е най-приятната част от работата, поне за мен. Аз прикрепях украсата с помощта на силиконовия пистолет.

5. Ако минахте четирите точки успешно, сега ви идва най-сложният момент. Трябва да решите къде да поставите тази красива, но и много голяма коледна снежинка. Може да я закачите на вратата, на стена или на голяма кръгла маса.

Коледна снежинка от закачалки
Koledna snejinka

Надявам се да се забавлявате и да успеете да усетите коледната емоция, докато създавате вашата коледна снежинка.

Скоро очаквайте ново интересно предложение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *