Образователни игри за малките деца

Вече повече от две седмици сме под карантина. Период, който прекарваме със семейството си. Като изключа притеснението за икономическото и здравословно състояние, няма да крия, че ми доставя огромно удоволствие да прекарвам времето си с децата.

Днес след като вече наредихме всички пъзели, разиграхме различни театри с куклите, използвахме мозайките и конструкторите, нарисувахме цели пакети с хартия и изписахме всички възможни тетрадки се сетих за играта „Истина или лъжа“.

Помните ли я? Някой, казва твърдение и ти решаваш дали е истина или  лъжа.

Е, поиграх си да го направя по интересно за петгодишната ми дъщеря и добавих илюстрации.

Получи се доста забавно и образователно. Разбира се, за напълно правилни отговори на 5 поредни карти имаше и предложени стимули (семейна игра „Знам и мога“, карти Уно, игра за памет с цялото семейство), а който обърка отговор трябваше да прави по 20 подскока.

Най-голямото удоволствие, на дъщеря ми, беше, че тя сама минаваше със стрелките на клавиатурата към следващата карта. Какво да се прави… дистанционно обучение 🙂

Ето картите, в случай, че детето Ви е в детската градина и искате да се позабавлявате. Създайте си правила, обяснявайте всичко, което се сетите по квадратчетата и ще стане супер забавно…

istina ili laja
istina ili laja
istina ili laja
istina ili laja
istina ili laja
istina ili laja
istina ili laja

Един коментар за “Как забавлявате децата по време на карантина”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *