Бачиново - красота и спокойствие

lebedi
bachinovo
ezero bachinovo

Идват хубавите слънчеви дни и на всички ни се иска да се насладим на възродената природа; блестящото слънце; да заменим шума на забързания трафик с песента на птиците и ромоленето на потоците.

Аз не съм от планинарите, които се катерят като скални кози, затова посещавам достъпни природни красоти, съобразени за семейства с малки деца и без добра планинарска подготовка.

Тази събота посетих приказно място, от което се впечатлих и ще посетя отново. Това е парк Бачиново в края на Благоевград.

Признавам си, че не бях влизала в Благоевград. Впечатлението, което имах беше изградено от преминаването по път за Банско – красива природа, и санирани блокове с образи на наши революционери и възрожденци. Оказа се, че града е още по прекрасен и зелен. С много широки булеварди, модерни площади и прекрасни гледки. Навсякъде имах усещане за пространство.

И ето стигнах до края на Благоевград, откъдето започваше парк Бачиново. Паркът има сравнително голям паркинг. Първата гледка щом слязох от колата е огромното езеро пред мен. А, в езерото плуваха два красиви бели лебеда и няколко патета. Около езерото има красива зелена и сенчеста поляна, на която да се насладиш на гледката. Както си седиш, може да имаш късмет и лебедите да решат да се поразходят и да са на една ръка разстояние от теб. Аз и децата бяхме особено впечатлени от този момент – усещането беше невероятно вълнуващо. Поразходихме се в едната посока и с изненада открихме до красиво битово заведение малка зоо градина – пони, сърнички, птици и пауни.

ezero s lebedi
lebed
elen
paun

Живописната гледка на фона на ромоленето и образуваните от река Бистрица водопадчета. От другата страна на езерото се намира голям детски въжен парк – минаващ над самата река и доста впечатляващ. А, от него започва три километрова пешеходна алея – широка и много живописна. Пътечките към гората също бяха много, за по подготвените. На разположение е и голям аквапарк. Не разбрах кога деня свърши. Бяхме предвидили и посещение на близката планинска местност Бодрост, но не остана време. Е, значи ще дойда пак на това вълшебно, спокойно и живописно място.

Bachinovo
Bachinovo3
Bachinovo4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *